Recepty > těstoviny > tuňákový salát s těstovinami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g těstovin (vřetena, fussilli...), 320 g konzervovaného tuňáka v oleji, 1 červená cibule, 2 papriky, 1 stroužek česneku, olivový olej, trocha citronové šťávy, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme, zakápneme olivovým olejem, aby se neslepily a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na proužky a přidáme k vychladlým těstovinám. Z tuňákové konzervy slijeme olej a tuňáka opatrně promícháme s těstovinami. Salát přelijeme zálivkou z rozdrceného česneku, olivového oleje, citronové šťávy, soli a mletého pepře.
Další recepty:
Boloňské špagety jsou klasika.
Italská zeleninová polévka minestrone kterou podáváme se strouhaným parmezánem.
Polévka z kachních drobů - na oleji a másle osmahneme rozdrcený česnek...
Špagety Carbonara neboli uhlířské.
Zapečená rýže s mletým masem a kapustou přeje dobrou chuť.
Hlíva s těstovinami dušená doměkka.
Italské špagety posypeme sýrem parmezán.
Originální italský recept na Minestrone do které přidáme fazole, zelenou cibulku a uvařené brambory a prohřejeme.
Kuřecí čtvrtky na zelí pečeme asi 55 minut.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Rajčata plněná mletým masem a upečená v troubě.
Boloňské špagety s mletým masem
Ochutnejte jídlo skvělé chuti, které vám přináší recept na tuňákový salát s těstovinami.