Recepty > polévky > tuniská rybí polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g ryb (např. makrely), 1 cibule, dvě rajčata, 1 stroužek česneku, celerová a petrželková nať, šťáva z poloviny citronu, sůl, pepř, olej a opečené chlebové kostičky
Recept na přípravu:
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, utřený česnek, natě a rajčata, která předem spaříme vroucí vodou, zchladíme a sloupneme (můžeme použít i konzervovaná loupaná rajčata) a zalijeme asi 250 ml vody, uvedeme do varu a stáhneme z ohně. Pak přidáme očištěné nakrájené ryby a necháme tak čtvrt hodiny mírně vařit, jen tak bublat. Poté dolijeme tři čtvrtě litru horké vody, dodáme citronovou šťávu, osmažené chlebové kostičky (kdo rád, může je před smažením ještě ochutit utřeným česnekem) a soli a pepře si už každý přidá podle chuti.
Další recepty:
Rajská polévka se sýrovými knedlíčky které na talíři přelijeme.
Rychlá čočkovka vařená, až změkne zelenina.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Drožďová polévka s kapáním kterou ozdobíme nakrájenými natěmi.
Rybí polévka s houbami kterou podáváme s opečeným pečivem.
Rybí placičky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Brokolice v sýrové omáčcemá charakteristickou sýrovou chuť.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Zeleninový boršč ke kterému přidáme nadrobno nasekanu petrželku nebo kopr.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Červený boršč do kterého si smetanu přidá každý sám.
Rybí polévka s rajčaty
Tuniská rybí polévka přináší na české talíře svoji vytříbenou chuť.