Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 2 dl mléka, 150 g polohrubé mouky, 1 lžička vanilkového cukru, sůl, olej na smažení

Recept na přípravu:

V míse utřeme žloutky a vanilkový cukr, vmícháme tvaroh, mléko, prosátou mouku a sůl. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do těsta. Lívance smažíme na oleji a při podávání ozdobíme trochou marmelády a zavařeným ovocem.

Další recepty:
Hraběnčiny řezy s rebarborou dáme péci do trouby.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Extra rychlé lívance ochutíme marmeládou nebo jinou ňaminkou.
Muffiny s kousky čokolády, zda jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Lívance bez kynutí potřeme džemem.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Recept na rychlé lívance

Recepty
Motto

Tvarohové lívance vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.