Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > tvarohové omelety s jablky

Tvarohové omelety s jablky

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g tvarohu, 250 g hladké mouky, 3 vejce, 2 dl smetany (mléko, podmáslí), 1 lžíce oleje, 1 lžička prášku do pečiva

Recept na přípravu:

Žloutky utřeme s tvarohem, smetanou, přidáme mouku s práškem do pečiva, olej. Opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků a 2 oloupaná, na tenké plátky nakrájená jablka. Usmažíme na pánvi, na talíři sypeme skořicovým cukrem, podáváme s dobrou marmeládou nebo švestkovým kompotem.

Další recepty:
Dukátové buchtičky s pudinkovým krémem který uvaříme dle návodu.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Sypaný koláč s jablky

Recepty
Motto

Tvarohové omelety s jablky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.