Recepty > moučníky a dezerty > tvarohové vdolečky
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g měkkého tvarohu, 100 ml mléka, 1 lžíce pískového cukru, 15 g droždí, trochu polohrubé mouky, sůl, 1 vejce, moučkový cukr na posypání
Recept na přípravu:
V misce utřeme žloutek s měkkým tvarohem, cukrem a špetkou soli. Přidáme ve vlažném mléce rozmíchané droždí a tolik mouky, aby vzniklo tužší těsto. Necháme vykynout a z vykynutého těsta tvoříme vdolečky, které vkládáme do vroucího tuku a smažíme dozlatova. Odložíme je na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Ještě horké vdolečky posypeme cukrem a podáváme teplé i studené.
Do těsta můžeme přidat rozinky nebo drobně pokrájené kandované ovoce, např. ananas. Vdolečky můžeme potřít zavařeninou, ozdobit kopečkem šlehačky a posypat nastrouhaným tvrdým tvarohem.
Další recepty:
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Langoše smažíme.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Bramborové šišky se zelím zapékáme.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Langoše bez kynutí
Tvarohové vdolečky vykouzlí na stole lahodnou chuť.