Recepty > moučníky a dezerty > tvarohový frgál
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g polohrubé mouky, 2 vaječné žloutky, 125 g másla, 5 g moučkového cukru, 250 ml mléka, 35 g droždí, špetka soli, 1 lžička nastrouhané citronové kůry
Tvarohová náplň: lžíce cukru, lžíce tvarohového cukru, 50 g tuku, 2 kostky tvarohu, 2 vaječné žloutky, rozinky
Recept na přípravu:
Z droždí, trochy cukru, mléka a mouky připravíme kvásek. Utřeme máslo, zbylý cukr a žloutky, přidáme vykynutý kvásek a ostatní suroviny a necháme 2-3 hodiny vykynout. Vykynuté těsto rozválíme přímo na vymazaném plechu do průměru cca 35 cm a vykrojím kruh. Okraje frgálu se snažíme nechat trochu vyšší, aby nevytékala náplň. Na těsto poklademe tvarohovou náplň, kterou připravíme smícháním lžíce cukru, vanilkového cukru a 50 g tuku, přidáme 2 tvarohy, 2 žloutky, rozinky, popř. rozředíme trochou mléka. Na tvarohovou náplň můžeme nastrouhat perník na strouhání. Nakonec frgál posypeme drobenkou (polohrubá mouka, moučkový cukr, máslo), necháme ještě chvíli dokynout a upečeme ve troubě vyhřáté na teplotu 180 °C. Frgál má mít na řezu vyšší vrstvu náplně než těsta. Po upečení a krátkém vychladnutí můžeme omastit a pokapat rozpuštěným máslem.
Další recepty:
Ananasová buchta s polevou.
Čokoládová omáčka na přelévání palačinek.
Borůvkový koláč s tvarohem upečeme do zlatova.
Frgál pokapeme rozpuštěným máslem.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Sypaný koláč s jablky ochutíme skořicí.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce a vanilkový cukr.
Tvarohové knedlíky podáváme osypané skořicí nebo kakaem.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Čokoládová poleva
Toto lahodné jídlo přináší recept tvarohový frgál.