Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > tvarohový frgál

Tvarohový frgál recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g polohrubé mouky, 2 vaječné žloutky, 125 g másla, 5 g moučkového cukru, 250 ml mléka, 35 g droždí, špetka soli, 1 lžička nastrouhané citronové kůry
Tvarohová náplň: lžíce cukru, lžíce tvarohového cukru, 50 g tuku, 2 kostky tvarohu, 2 vaječné žloutky, rozinky

Recept na přípravu:

Z droždí, trochy cukru, mléka a mouky připravíme kvásek. Utřeme máslo, zbylý cukr a žloutky, přidáme vykynutý kvásek a ostatní suroviny a necháme 2-3 hodiny vykynout. Vykynuté těsto rozválíme přímo na vymazaném plechu do průměru cca 35 cm a vykrojím kruh. Okraje frgálu se snažíme nechat trochu vyšší, aby nevytékala náplň. Na těsto poklademe tvarohovou náplň, kterou připravíme smícháním lžíce cukru, vanilkového cukru a 50 g tuku, přidáme 2 tvarohy, 2 žloutky, rozinky, popř. rozředíme trochou mléka. Na tvarohovou náplň můžeme nastrouhat perník na strouhání. Nakonec frgál posypeme drobenkou (polohrubá mouka, moučkový cukr, máslo), necháme ještě chvíli dokynout a upečeme ve troubě vyhřáté na teplotu 180 °C. Frgál má mít na řezu vyšší vrstvu náplně než těsta. Po upečení a krátkém vychladnutí můžeme omastit a pokapat rozpuštěným máslem.

Další recepty:
Ananasová buchta s polevou.
Čokoládová omáčka na přelévání palačinek.
Borůvkový koláč s tvarohem upečeme do zlatova.
Frgál pokapeme rozpuštěným máslem.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Sypaný koláč s jablky ochutíme skořicí.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce a vanilkový cukr.
Tvarohové knedlíky podáváme osypané skořicí nebo kakaem.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Čokoládová poleva

Recepty
Motto

Toto lahodné jídlo přináší recept tvarohový frgál.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.