Recepty > tvaroh > tvarohový velikonoční beránek
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g polohrubé mouky, 250 g měkkého tvarohu, 200 g másla nebo rostlinného tuku, 200 g moučkového cukru, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 1/2 balíčku prášku do pečiva, hrst máčených rozinek, špetka soli, mouka na pomoučení formy, tuk na vymazání formy, moučkový cukr na posypání beránka
Postup přípravy:
Změklé máslo nebo tuk utřeme spolu s tvarohem, vejcem a cukrem. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a rozinky. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 150-160 °C dorůžova. Beránka vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, vyklopíme a posypeme cukrem.
Beránka můžeme také potáhnout bílou cukrovou nebo čokoládovou polevou.
Další recepty:
Borůvkový trhanec servírujeme s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.
Tvarohové knedlíky posypané skořicí.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Buchta s tvarohem s kousky tvarohu.
Tvarohová pomazánka s koprem a rajčaty.
Jablkové knedlíky vložíme vařit do osolené vody.
Tvaroh k snídani s pomerančovou kůrou.
Tvaroh s pažitkou odáváme s chlebem.
Borůvkový koláč s tvarohem pečeme v předehřáté troubě do zlatova.
Koláč s tvarohem a rozinkami.
Rybízové řezy vložíme do ledničky a necháme vychladit.
Tvarohové řezy pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Recept, podle kterého je hračka připravit tvarohový velikonoční beránek.