Recepty > zeleninové > tykev plněná sójovým masem a zeleninou
Potřebné suroviny:
2 menší tykve, sůl, 4 lžičky rýžového nebo bílého vína, 50 g sušených hub, 400 g sójového masa (malé kostičky), 5 vajec, 1/4 hrnečku hrášku, 1 lžička sójové omáčky, 1,5 lžičky cukru
Postup přípravy:
Houby nadrobno pokrájíme a smísíme je se sójovým masem, hráškem, našlehanými vejci, přidáme sůl, cukr, sójovou omáčku a 2 lžičky vína. Tuto směs necháme cca 30 minut uležet. Tykev oloupeme a seřízneme jí vršek. Omyjeme ji, vyjmeme jádra, posypeme solí a zalijeme dvěma zbylými lžičkami vína. Dáme ji do pařáku a ve středně teplé páře necháme asi sedm až osm minut. Poté tykev naplníme připravenou směsí. Dáme opět do pařáku a ve středně horké páře necháme asi 30 minut. Pozor, abychom nepřevařili, příliš měkká tykev se může rozpadnout! Tykev vyjmeme z pařáku a před servírováním nakrájíme na čtvrtiny. Jako přílohu podáváme rýži.
Další jídla:
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Treska s rajčaty kterou přelijeme vypečenou šťávou.
Baskické fazole se sosem.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Jahodové čatní s mangem zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru.
Zapečený květák se šunkou a sýrem dáme do mísy.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Polévka z dýně hokaido zjemněná smetanou.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Placky z dýně Hokaido s čerstvým zeleninovým salátem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Zapečený květák
Tykev plněná sójovým masem a zeleninou rozezní chuťové pohárky.