Recepty > polévky > uhlířská polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg brambor, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, polovina bujónové kostky, kmín, sůl, česnek, majoránka, lžíce másla, 2,5 litru vody
Recept na přípravu:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme je vařit do osolené vody s bujónovou kostkou a kmínem. Z vajec a mouky si připravíme hladké kapání, které lžičkou postupně zaváříme do polévky s už uvařenými bramborami. Okořeníme česnekem a majoránkou, přidáme vločku másla.
Další recepty:
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Šťovíková polévka s vejci.
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Drožďová polévka pro děti se sekanou zelenou petrželkou.
Zelný salát se slaninou kterou opečeme dokřupava.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme vlasové nudle.
Drožďová polévka s knedlíčky vařte asi 6 minut.
Česnekový dip na brambory dochutíme mletým pepřem.
Saská soljanka se smetanou.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Drožďová polévka recept
Uhlířská polévka přináší na české talíře svoji chuť.