Recepty

Recepty > polévky > uhlířská polévka

Uhlířská polévka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg brambor, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, polovina bujónové kostky, kmín, sůl, česnek, majoránka, lžíce másla, 2,5 litru vody

Recept na přípravu:

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme je vařit do osolené vody s bujónovou kostkou a kmínem. Z vajec a mouky si připravíme hladké kapání, které lžičkou postupně zaváříme do polévky s už uvařenými bramborami. Okořeníme česnekem a majoránkou, přidáme vločku másla.

Další recepty:
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Šťovíková polévka s vejci.
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Drožďová polévka pro děti se sekanou zelenou petrželkou.
Zelný salát se slaninou kterou opečeme dokřupava.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme vlasové nudle.
Drožďová polévka s knedlíčky vařte asi 6 minut.
Česnekový dip na brambory dochutíme mletým pepřem.
Saská soljanka se smetanou.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Drožďová polévka recept

Recepty
Motto

Uhlířská polévka přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.