Recepty > ryby > úhoř na másle
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
600g úhoře, 1/2 citronu, 50g másla, 50 ml bílého vína, bílý mletý pepř, sůl, 1 lžíce hladké mouky, kopr nebo zelená petrželka
Postup přípravy:
Úhoře nakrájíme na špalíčky 3 cm velké, které obalíme v hladké mouce a vložíme na rozehřáté máslo a zvolna ze všech stran osmažíme. Zalijeme citronovou šťávou a vínem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Nakonec posypeme najemno nasekaným koprem nebo petrželkou.
Další recepty:
rybí polévka, rybí karbanátky, aljašská treska na másle, sashimi z mořských ryb a mušlí, makrela na paprice, treska s rajčaty, úhoř na víně, ryby nakládané na kyselo, kuřecí placičky, tatarák z lososa, rybí placičky
Recept, podle kterého připravíte pokrm úhoř na másle.