Recepty > polévky > ukrajinská soljanka
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 lžíce oleje, 500 g zadního hovězího masa, 1 větší cibule, 4 lžíce rajčatového protlaku, 1 stroužek česneku, sůl, vývar, 1 sterilovaná okurka, 100 ml bílého vína, petrželka
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji osmahneme hovězí maso nakrájené na nudličky a nadrobno nakrájenou cibuli. Potom přidáme rajčatový protlak, utřený česnek, sůl, zalijeme horkým vývarem a dusíme téměř doměkka. Nakonec přidáme okurku nakrájenou na plátky, přilijeme bílé víno a dodusíme. Hotový pokrm sypeme petrželkou. Vhodná příloha je dušená rýže.
Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou který připravíme ze žeber.
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Polévka z uzené ryby do které vmícháme rybí maso.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Rybí polévka s houbami kterou podáváme s opečeným pečivem.
Rybí placičky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Zeleninový boršč ke kterému přidáme nadrobno nasekanu petrželku nebo kopr.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Rajská polévka se sýrovými knedlíčky které na talíři přelijeme.
Rychlá čočkovka vařená, až změkne zelenina.
Soljanka po gruzínsku kterou 30-40 minut přikrytou dusíme.
Soljanka z ryby
Ukrajinská soljanka přináší na české talíře svoji chuť.