Recepty > polévky > ukrajinský boršč bez masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
hovězí vývar (může být z kostky), 1 hlávkové zelí, 3 lžíce másla, 4 brambory, 1 červená řepa, 2 lžíce vepřového sádla, 4 lžíce rajského protlaku, 200 ml zakysané smetany, 1 mrkev, 1 petržel, 2 cibule, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru, 3 bobkové listy, 4 kuličky mletého pepře, 4 kuličky nového koření, 5 stroužků česneku, 1 lžíce sekané petrželky
Recept na přípravu:
Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu dusíme na sádle s octem cukrem a protlakem. Zvlášť zpěníme na másle nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Vše pak smícháme dohromady a přidáme koření a vaříme dalších 10-15 minut. Do hotového boršče přidáme utřený česnek se sádlem a sekanou petrželku. Podáváme se zakysanou smetanou.
Další recepty:
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Fazolačka s klobásou pokrájenou.
Polévka s rýží a hráškem do které vložíme oříšek másla.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Zelňačka s klobáskou kterou osmažíme.
Červená zelňačka s řepou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Boršč bez masa s uzeným tofu.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Pravý ukrajinský boršč
Ukrajinský boršč bez masa přináší na talíře vytříbenou chuť.