Recepty

Recepty > polévky > ukrajinský boršč bez masa

Ukrajinský boršč bez masa recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

hovězí vývar (může být z kostky), 1 hlávkové zelí, 3 lžíce másla, 4 brambory, 1 červená řepa, 2 lžíce vepřového sádla, 4 lžíce rajského protlaku, 200 ml zakysané smetany, 1 mrkev, 1 petržel, 2 cibule, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru, 3 bobkové listy, 4 kuličky mletého pepře, 4 kuličky nového koření, 5 stroužků česneku, 1 lžíce sekané petrželky

Recept na přípravu:

Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu dusíme na sádle s octem cukrem a protlakem. Zvlášť zpěníme na másle nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Vše pak smícháme dohromady a přidáme koření a vaříme dalších 10-15 minut. Do hotového boršče přidáme utřený česnek se sádlem a sekanou petrželku. Podáváme se zakysanou smetanou.

Další recepty:
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Fazolačka s klobásou pokrájenou.
Polévka s rýží a hráškem do které vložíme oříšek másla.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Zelňačka s klobáskou kterou osmažíme.
Červená zelňačka s řepou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Boršč bez masa s uzeným tofu.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Pravý ukrajinský boršč

Recepty
Motto

Ukrajinský boršč bez masa přináší na talíře vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.