Recepty

Recepty > polévky > ukrajinský boršč bez zelí

Ukrajinský boršč bez zelí

Suroviny potřebné pro přípravu:

hovězí a uzené maso, 3 červené řepy, fazole, kořenová zelenina, 6 brambor, sladká nebo zakysaná smetana, 8 kuliček nového koření, mletý pepř, sůl, moučkový cukr, ocet

Recept na přípravu:

Nejprve uvaříme maso s novým kořením, které poté odstraníme a ve vývaru vaříme kořenovou zeleninu, fazole a brambory do měkka. Zvlášť si uvaříme neoloupanou řepu vcelku. Když je řepa měkká, oloupeme ji a rozčtvrtíme. Po vychladnutí ji nastrouháme nahrubo a společně s nakrájeným masem přidáme do vývaru. Nakonec přilijeme smetanu a necháme krátce projít varem. Dochutíme.

Další recepty:
Krémová česnečka z mléka.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Francouzská cibulová polévka posypaná petrželovou natí.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou petrželkou.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Polévka cibulačka se sýrem a petrželkou.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Bílá polévka s vajíčkem dochucená octem.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Jemná bramborová polévka ke které přilijeme mléko se žloutkem.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Bílá polévka z králíka

Recepty
Motto

Ukrajinský boršč bez zelí přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.