Recepty > polévky > ukrajinský boršč s červenou řepou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g libového vepřového masa, 200 g červené řepy, 100 g polévkové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 40 g oleje, 60 g cibule, 150 g bílého zelí, 200 g brambor, 10 g cukru, 2 stroužky česneku, 2 dl kysané smetany, 1 lžíce sterilovaného hrášku, 1 rajský protlak, 1 bobkový list, 1 hřebíček, sůl, kmín, ocet, pepř
Recept na přípravu:
Najemno nasekanou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme na ni maso nakrájené na kostky, krátce osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme nakrájenou polévkovou zeleninu, zelí nakrájené na nudličky, bobkový list, hřebíček, pepř, sůl a vaříme. Když je maso poloměkké, přidáme brambory nakrájené na kostičky, prolisovaný česnek, rajský protlak a dovaříme doměkka. Do hotové polévky vložíme oloupanou, na proužky nakrájenou červenou řepu, kterou jsme uvařili v hrnku zvlášť (můžeme použít i sterilovanou řepu), a okapaný sterilovaný hrášek. Nakonec podle chuti přikyselíme, přisolíme a přisladíme. Smetanu přidáme do polévky až na talíři.
Další recepty:
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Ruský boršč získá svoji tradiční chuť přidáním lžíce zakysané smetany.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou chutnají.
Francouzská cibulačka se sýrem nastrouhaným a zapečeným.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Banánová polévka s piškoty nebo sušenkami.
Noky do polévky bez vajec vaříme 8-10 minut.
Cibulačka z červené cibule a zapečenými sýrovými toustíky.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Boršč s červenou řepou
Ochutnejte recept ukrajinský boršč s červenou řepou.