Recepty

Recepty > polévky > ukrajinský boršč z hovězího masa

Ukrajinský boršč z hovězího masa

Suroviny potřebné pro přípravu:

200-300 g hovězího masa, 1 mrkev, kousek celeru a petržele, 100 g červené řepy (čerstvé nebo sterilované), 30 g másla, 5 lžic rajčatového protlaku, 1 cibule, 10 g hladké mouky, 200 g brambor, 200 g bílého zelí, 1/2 bobkového listu, 2 rajčata, 2 dl kysané smetany, 1/2 stroužku česneku, ocet, pažitka, sůl, 1 litr vody, pepř

Recept na přípravu:

Opláchnuté maso zalijte horkou osolenou vodou a uvařte doměkka. Očištěnou kořenovou zeleninu a červenou řepu nakrájejte na nudličky. Červenou řepu, rajčatový protlak a ocet poduste na polovině dávky másla s trochou vývaru z masa. Kořeněnou zeleninu a jemně nakrájenou cibuli osmažte na zbytku másla, poprašte moukou, zalijte vývarem z masa, přidejte brambory pokrájené na kostičky, hrubě nakrájené zelí, bobkový list, pepř a uvařte téměř doměkka. Nakonec přidejte červenou řepu s protlakem, maso pokrájené na kostičky, utřený česnek, pokrájená rajčata a krátce povařte. Při podání na každou porci polévky vložte trochu smetany a posypte ji drobně pokrájenou pažitkou.

Další recepty:
Španělská česnečka se sýrem.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Ruský boršč se zakysanou smetanou.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Frankfurtská polévka s klobásou nakrájenou na kolečka.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Guláš z hovězího masa na víně zvolna vaříme, až je maso měkké.
Klasický ruský boršč se smetanou.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s červenou paprikou.
Srbská čorba srbského rolníka.
Ukrajinský boršč recept

Recepty
Motto

Ukrajinský boršč z hovězího masa má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.