Recepty

Recepty > omáčky > universální omáčka z mletého masa

Universální omáčka z mletého masa recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžíce bazalky, 140 g rajského protlaku, 1 lžíce koření na špagety, 2 lžíce oregana, 1 dl kečupu, 500 g mletého masa, 1 lžička provensálského koření

Jak připravit tento recept:

Maso dáme na rozehřátou teflonovou pánev bez tuku a za stálého míchání restujeme, až vzniknou malé samostatné kuličky. Přidáme všechno koření, protlak, kečup, podlijeme vodou a asi 8 minut vaříme.

Hotovou omáčku můžeme zavařit, zamrazit či ihned použít.

Další recepty:
Pikantní kuřecí placičky smažíme na oleji.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Domácí tatarka do které přidáme sardelovou pastu.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Těstoviny s tuňákem smícháme s obsahem pánve.
Tvarohová žemlovka do které přidáme sníh ušlehaný z bílků a cukru.
Bramborový guláš se salámem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Mexická tortila s kuřecím masem a na kousky nakrájenými rajčaty.
Kachna na medu ke které podáváme brambory.
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Brusinková omáčka k masu pečenému, grilovanému či vařenému.
Meruňková omáčka k masu

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje universální omáčka z mletého masa a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.