Recepty > vepřové maso > utopenci do nádoby
Potřebné suroviny:
1 balíček Deka (přípravek k nakládání okurek a zeleniny), nádoba: porcelánový či kameninový hrnec o obsahu něco přes 2 litry (případně skleněná třílitrová láhev), 1,5 litru vody, 0,5 litru octa, 400-500 g cibule, 20 špekáčků (což je něco přes kilo, ale nálev stačí do 2 kg), 6 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 1 lžíce cukru, může být 4-6 menších plátků křenu a 1/2 feferonky - když děláme pro rodinu, nedáváme
Postup přípravy:
Svaříme vodu s octem, vsypeme celý (nikdy nedělit na několik nálevů) obsah 100 g balíčku Deka, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout. Špekáčky oloupeme, rozkrojíme napůl, ale nedokrojíme (můžeme nechat i vcelku) a do hrnce či sklenice je vkládáme do vrstev rozevřeným řezem dolů střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka. Prosypeme cukrem, přidáme další koření a zahrne téměř chladným nálevem. Necháme zrát v chladu 10 dní. Jíme s chlebem.
Další recepty:
Smetanová omáčka s nivou a šunkou.
Švestková omáčka k masu do které přidáme citronovou šťávu.
Vepřové kotlety na houbách podáváme s vhodnou přílohou.
Vepřová žebírka ke kterým jako přílohu podáváme rýži.
Pikantní vepřové kotlety podáváme se zeleninovým salátem.
Kotlety v alobalu pečeme v předem vyhřáté troubě.
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Smažená kuřecí kapsa namočená v rozšlehaném vejci a strouhance.
Vepřová panenka na víně s rýží.
Zapečené brambory se šlehačkou necháme v troubě roztéci.
Grilované kuře s nádivkou dopečeme odkryté.
Utopenci které necháme 14 dní stát v chladnu.
Grilované kuřecí plátky naklepeme a naložíme marinovat...
Vepřová panenka se švestkami a sýrovou omáčkou
Utopenci do nádoby oko i chuť.