Recepty

Recepty > ostatní > utopenci ze špekáčků

Utopenci ze špekáčků

Suroviny potřebné pro přípravu jídla:

1 kg špekáčků, cibule
Nálev: 0,5 litru octa, 0,25 litru vody, 1 lžíce pálivé mleté papriky, 1 lžíce mletého pepře, 1 lžíce nového koření, 1 lžíce celého pepře, 4 bobkové listy, 3 hřebíčky, 150g cukru, 50g soli

Postup přípravy:

Smícháme suroviny na nálev, uvedeme do varu, povaříme a necháme vychladnout.

Špekáčky oloupeme, nakrájíme na kolečka, do sklenice vložíme vrstu špekáčků, vrstvu cibule nakrájené na plátky a takto do sklenice střídavě vrstvíme vrstvy špekáčků a cibule. Naplněnou sklenici zalijeme vychladlým nálevem. Nálev necháme vychladnou, protože horký by rozpustil tuk, který obsahují špekáčky a ten by přešel do nálevu. Vložíme do lednice, kde necháme utopence několik dní odležet. Utopence ze špekáčků jíme s chlebem.

Další recepty:
Zapečené brambory s párky doplníme kyselou okurkou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Smažená cibule se hodí k hrachové kaši.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmazánem.
Recept na domácí klobásy které pečeme v troubě.
Utopenci s cibulí a zelím necháme 6-7 dní uležet v ledničce.
Cuketová polévka s paprikou dobře zasytí i mlsné jazýčky.
Bramboráky se zelím osmažíme z obou stran dozlatova.
Pikantní utopenci necháme v chladu uležet.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Utopenci s cibulí jsou odležení v lednici.
Kuře na rozmarýnu s česnekem podáváme s rýží.
Masová směs na tousty do níž přidáme zeleninovou směs.
Pikantní guláš

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíte jídlo utopenci ze špekáčků.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.