Recepty

Recepty > polévky > uzená polévka ze zelených fazolek

Uzená polévka ze zelených fazolek

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 uzené koleno nebo uzená žebírka, 2 litry vody, 8 kuliček celého černého pepře, 3 bobkové listy, sůl, 1 velká cibule, 8 stroužků česneku, 3 velké brambory, 1 sáček zmražených fazolových lusků, 1 celeru, 2 mrkve, 3 lžíce polohrubé mouky, trochu oleje, kostka hovězího bujónu, Vegeta, sekaná zelená petrželka nebo pórek

Recept na přípravu:

Uvaříme omyté uzené koleno nebo uzená žebírka ve vodě spolu s celým černým pepřem, bobkovým listem, solí, cibulí a stroužky česneku. Vývar přecedíme, obereme do něj maso, přidáme na kostičky nakrájené brambory a mražené fazolové lusky. Dále vložíme na kostky nakrájený kousek celeru, mrkev a povaříme doměkka. Zahustíme jíškou připravenou z polohrubé mouky a oleje. Dochutíme kostkou bujónu, případně Vegetou a sekanou zelenou petrželkou či pórkem.

Další recepty:
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Kroupová polévka s uzeným masem kterou ozdobíme majoránkou.
Houbová polévka na kyselo z čerstvých hub.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Valašská kyselica s brambory.
Oukrop z bramborového vývaru.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Sýrová polévka z taveného sýra a dvou vajec.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Palačinky z ovesných vloček

Recepty
Motto

Uzená polévka ze zelených fazolek má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.