Recepty > polévky > uzený vývar s houbami a krupicovou zavářkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru uzeného vývaru, 300 g lesních hub, 1 lžíce másla, 1 vejce, 5 lžic krupičky, špetka muškátového květu, čerstvé lístky celerové natě, libeček, sůl, 150 g uvařeného uzeného masa, pažitka
Recept na přípravu:
Očištěné houby nakrájíme, mírně osolíme a podusíme na lžíci rozehřátého másla doměkka. Rozšleháme vejce, přisypeme krupičku, mírně osolíme, přidáme muškátový květm, důkladně promícháme a necháme 15 minut odstát. Vývar přivedeme k varu, lisem na brambory do něj protlačíme krupicovou zavářku a 10 minut povaříme. Krátce před koncem varu přidáme libeček a celerové lístky.
Při podávání rozdělíme do talířů houby, nakrájené uzené maso, přelijeme vývarem a hustě posypeme pažitkou.
Další recepty:
Italské rizoto s houbami na víně.
Uzený vývar s kroupami, které si uvaříme zvlášť.
Sýrová polévka s bramborem.
Kedlubnová polévka s rýží a karotkou.
Uzený vývar se zeleninou a hlívou.
Bramboračka s kouskem párku.
Uzený vývar s brambory, kroupami a zeleninou.
Vajíčková polévka se zeleninou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme...
Krémová rybí polévka recept.
Mleté kuřecí maso s houbami
Ochutnejte recept uzený vývar s houbami a krupicovou zavářkou.