Recepty > polévky > uzený vývar s luštěninami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 l uzeného vývaru, 1/2 hrnku čočky, 1/2 hrnku předvařených bílých fazolí, 1/2 hrnku černých fazolí, 1/2 hrnku malých krupek, 1/2 hrnku sušených hub, 4 brambory, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky kouřové soli, uzené maso
Recept na přípravu:
Vývar nalijeme do hrnce, přidáme čočku, fazole, krupky a houby, přisypeme mletou papriku, podle chuti osolíme a na mírném ohni vaříme 20-30 minut. Během vaření postupně doplňujeme teplou vodu do 2,5 litru objemu. Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory a pokračujeme ve vaření až do chvíle, kdy změknou černé fazole, jejichž uvaření trvá nejdéle.
Při podávání přidáme na talíři do vývaru kousky uzeného masa a ozdobíme petrželkou.
Další recepty:
Telecí polévka s bramborem a kořenovou zeleninou.
Sýrová polévka s bramborem.
Vývar s pohankou a kroupami s kousky uzeného masa.
Kedlubnová polévka s rýží a karotkou.
Uzený vývar se zeleninou a hlívou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme...
Bramboračka s kouskem párku.
Slavnostní vepřová žebírka flambujeme.
Krémová rybí polévka recept.
Vajíčková polévka se zeleninou.
Bramboračka s kroupami
Ochutnejte recept uzený vývar s luštěninami.