Recepty

Recepty > polévky > uzený vývar s luštěninami

Recept - Uzený vývar s luštěninami

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,5 l uzeného vývaru, 1/2 hrnku čočky, 1/2 hrnku předvařených bílých fazolí, 1/2 hrnku černých fazolí, 1/2 hrnku malých krupek, 1/2 hrnku sušených hub, 4 brambory, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky kouřové soli, uzené maso

Recept na přípravu:

Vývar nalijeme do hrnce, přidáme čočku, fazole, krupky a houby, přisypeme mletou papriku, podle chuti osolíme a na mírném ohni vaříme 20-30 minut. Během vaření postupně doplňujeme teplou vodu do 2,5 litru objemu. Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory a pokračujeme ve vaření až do chvíle, kdy změknou černé fazole, jejichž uvaření trvá nejdéle.

Při podávání přidáme na talíři do vývaru kousky uzeného masa a ozdobíme petrželkou.

Další recepty:
Telecí polévka s bramborem a kořenovou zeleninou.
Sýrová polévka s bramborem.
Vývar s pohankou a kroupami s kousky uzeného masa.
Kedlubnová polévka s rýží a karotkou.
Uzený vývar se zeleninou a hlívou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme...
Bramboračka s kouskem párku.
Slavnostní vepřová žebírka flambujeme.
Krémová rybí polévka recept.
Vajíčková polévka se zeleninou.
Bramboračka s kroupami

Recepty
Motto

Ochutnejte recept uzený vývar s luštěninami.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.