Recepty > polévky > vaječná polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 vejce, 2 lžičky mouky, bobkový list, 2 lžíce kyselé smetany, sůl, voda, máslo
Recept na přípravu:
Světlou máslovou jíšku připravíme z másla a mouky, zředíme 1/2 litrem vody, přidáme bobkový list, osolíme a povaříme. Do vařící polévky opatrně vklepneme vejce, aby zůstala celá. Necháme vařit ještě 4 minuty. Vyjmeme bobkový list. Na talíř dáme lžíci kysané smetany, kterou zalijeme vaječnou polévkou.
Další recepty:
Fazolačka po uhersku s chlebem.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Saská soljanka se smetanou.
Hustá květáková polévka se smetanou.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Jitrnicová polévka z prejtu.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme vlasové nudle.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Rychlá vaječná polévka z pěti vajec.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Vaječná omáčka
Vaječná polévka přináší na české talíře svoji chuť.