Recepty > polévky > vaječná polévka s kapustou
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, vajíčko, kmín, pepř, sůl, 750 ml vody, cibule, mrkev, kapusta
Recept na přípravu:
Z oleje a mouky uděláme růžovou jíšku, do které vyklepneme vajíčko a mícháme. Vytvoří se hrudky, ty zalijeme polovinou vody. Mícháme a když se rozvaří, dolijeme zbytek vody. Přidáme drobně nakrájenou kapustu a strouhanou mrkev, kmín, pepř a podle chuti dosolíme, dovaříme.
Další recepty:
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Saská soljanka se smetanou.
Fazolačka po uhersku s chlebem.
Hustá květáková polévka se smetanou.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Jitrnicová polévka z prejtu.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme vlasové nudle.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Rychlá vaječná polévka z pěti vajec.
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Vaječná omáčka
Vaječná polévka s kapustou přináší na české talíře svoji chuť.