Recepty > polévky > vaječná sedlina pro přidání do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 vejce, 1 dl mléka, sůl, olej
Recept na přípravu:
Vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme do malého kastrolku vymaštěného olejem, vložíme jej do většího kastrolku s vrstvou vody do výše 2 cm a upečeme v troubě až sedlina ztuhne. Uvařenou sedlinu vyklopíme, pokrájíme na kostičky a vložíme do polévky. Sedlinu můžeme ochutit také přídavkem rajčatového protlaku, prolisovaného sterilovaného hrášku, strouhaného sýra, dušených umletých jater nebo masa, dušené prolisované zeleniny nebo hub.
Další recepty:
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Česnekový oukrop s chlebem.
Drožďové knedlíčky do polévky s cibulí.
Vaječná sedlina do polévky rozkrájená na dílky.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Strouhání do polévky z těsta.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Kapání do polévky
Vaječná sedlina pro přidání do polévky přináší na talíře svoji chuť.