Recepty

Recepty > polévky > vaječná sedlina pro zavaření do polévky

Vaječná sedlina pro zavaření do polévky

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 vejce, 1dl mléka, sůl, olej

Recept na přípravu:

Vejce rozšlehejte s mlékem a solí, nalijte do malého kastrolku vymaštěného olejem, vložte jej do většího kastrolu s vrstvou vody do výše 2 cm a upečte v troubě (nebo menší i větší kastrol přiklopte pokličkami a vařte ve vodní lázni), až sedlina ztuhne. Uvařenou sedlinu vyklopte, pokrájejte na kostičky a vložte do polévky. Sedlinu můžete ochutit též přídavkem rajčatového protlaku, prolisovaného sterilovaného hrášku, strouhaného sýra, sušených umletých jater nebo masa, dušené prolisované zeleniny nebo hub.

Další recepty:
Domácí majonéza z vejce a oleje.
Morkové knedlíčky vaříme 3-4 minuty.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Celestýnské nudle jsou zavářka.
Drožďové knedlíčky do polévky které zaváříme.
Domácí klobásy dopečeme dočervena.
Strouhání do polévky zaváříme po dobu 5-6 minut.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Rýže pečená v troubě recept na přípravu.
Houskové knedlíčky do polévky vaříme přibližně 4 minuty.
Polévkové kapání uvaříme.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Vývar z morkových kostí nakonec ochutíme.
Vaječná sedlina do polévky

Recepty
Motto

Vaječná sedlina pro zavaření do polévky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.