Recepty > polévky > vaječné nočky do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 vajíčka, polohrubá mouka, sůl
Recept na přípravu:
Vajíčka smícháme s moukou a trošku osolíme. Směs uděláme trošku hustší. Vaječnou směs třeme přes otvory struhadla tak, aby nočky padaly do polévky či vývaru. 5 minut povaříme a podáváme.
Další recepty:
Polévka s rýží a hráškem do které vložíme oříšek másla.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Boršč z červené řepy bez masa se strouhanou mrkví.
Majonéza bez vajec upravená dle chuti.
Fazolačka s klobásou pokrájenou.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Brusinková omáčka k sýru kterou připravíme z bešamelového základu.
Boršč bez masa s uzeným tofu.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Krupicové nočky s bazalkou do polévky po uvaření vyjmeme.
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Nočky do polévky z mouky jsou hotové, když vyplavou na povrch.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Krupicové nočky
Vaječné nočky do polévky přináší na talíře vytříbenou chuť.