Recepty > polévky > vaječný polévkový svítek
Suroviny potřebné pro přípravu:
25 g másla, 2 menší vejce, 60 g hladké mouky, olej na vymaštění a hrubá mouka na vysypání pánvičky, sůl
Recept na přípravu:
Změklé máslo utřeme se solí, postupně přidáme žloutky, potom tuhý sníh z bílků a nakonec prosetou mouku. Těsto rozetřeme na pánvičku vymaštěnou olejem a vysypanou moukou a horké troubě upečeme do růžova. Trochu vychladlý svitek vyklopíme na prkénko, pokrájíme na kostičky nebo jiné tvary a při podání vložíme do polévky. Svitek můžeme ochutit drobně pokrájenou šunkou, vařenou zeleninou, dušenými játry, sýrem apod.
Další recepty:
Česnekový oukrop s chlebem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Drožďové knedlíčky do polévky s cibulí.
Vaječná sedlina do polévky rozkrájená na dílky.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Strouhání do polévky z těsta.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Vaječný svítek do polévky
Vaječný polévkový svítek přináší na talíře svoji chuť.