Recepty

Recepty > polévky > vaječný svítek pro zavaření do polévky

Vaječný svítek pro zavaření do polévky

Suroviny potřebné pro přípravu:

25g másla, 2 malá vejce, 60g hladké mouky, olej na vymaštění a hrubá mouka na vysypání pánvičky, sůl

Recept na přípravu:

Změklé máslo utřete se solí, postupně přidejte žloutky, potom tuhý sníh z bílků a nakonec prosátou mouku. Těsto rozetřete na pánvičku vymaštěnou olejem a vysypanou mouku a v horké troubě upečte dorůžova. trochu vychladlý svítek vyklopte na prkénko, pokrájejte na kostičky nebo jiné tvary a při podání vložte do vývaru. Svítek můžete ochutit drobně pokrájenou šunkou, vařenou zeleninou, dušenými játry, strouhaným sýrem apod.

Další recepty:
Celestýnské nudle jsou zavářka.
Houskové knedlíčky do polévky vaříme přibližně 4 minuty.
Domácí majonéza z vejce a oleje.
Morkové knedlíčky vaříme 3-4 minuty.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Vaječný svítek do polévky nakrájíme na čtverečky.
Domácí klobásy dopečeme dočervena.
Strouhání do polévky zaváříme po dobu 5-6 minut.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Rýže pečená v troubě recept na přípravu.
Polévkové kapání uvaříme.
Piškotový svítek necháme vychladnout.
Vývar z morkových kostí nakonec ochutíme.
Vaječná sedlina do polévky

Recepty
Motto

Vaječný svítek pro zavaření do polévky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.