Recepty > polévky > vaječný svítek zavářka do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
30-40 g tuku, 2 žloutky, 2 lžíce pokrájených odřezků vařeného, pečeného masa nebo vařené zeleniny, sníh ze 2 bílků, krupice, nebo strouhanka, tuk na vymazání pánve
Recept na přípravu:
Utřeme tuk se žloutky do pěny, přidáme mleté nebo drobně usekané maso (posekanou zeleninu, bylinky apod.), vmícháme z bílků tuhý sníh a trochu krupice na zahuštění, vylijeme na vymaštěnou pánev (větší množství na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech do trouby) a pečeme v mírně vytopené troubě (případně z obou stran na pánvi). Vychladlý krájíme na kousky.
Další recepty:
Špenátová sedlina do polévky z protlaku.
Šunkové knedlíčky do polévky lehce zavaříme.
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Rýžová kaše s meruňkami se šťávou.
Kuřecí nudličky s bylinkami ke kterým přidáme nasekaný česnek.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater a srouhanky.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Vaječná sedlina do polévky ze které tvoříme malé noky.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Játrové knedlíčky zavářka do polévky vaříme asi 8 minut.
Vaječná omáčka s bylinkami.
Vaječný svítek do polévky
Vaječný svítek zavářka do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.