Recepty

Recepty > ostatní > vajíčková pomazánka s pažitkou a ředkvičkami

Vajíčková pomazánka s pažitkou a ředkvičkami

Suroviny potřebné pro přípravu jídla:

Množství surovin na 2-3 porce: 200g bílého selského jogurtu, 2 vejce, 2 ředkvičky, svazek čerstvé pažitky, 2 vrchovaté lžičky plnotučné hořčice, sůl, mletý pepř

Postup přípravy:

Bílý jogurt necháme v lednici alespoň 12 hodin odkapat přes jemné sítko nebo plátno. Uvařená vejce na tvrdo nakrájíme na jemné kostičky, smícháme s odkapaným jogurtem, hořčicí, najemno nasekanou pažitkou, nakrájenými ředkvičkami a osolíme, případně i dochutíme mletým pepřem. Nakonec necháme vajíčkovou pomazánku s pažitkou a ředkvičkami několik hodin uležet.

Další recepty:
Tvarůžkové topinky můžeme slabě opepřit nebo opaprikovat.
Plněné papriky s rajskou omáčkou zahustíme strouhankou.
Vajíčková tlačenka se vaří na mírném ohni.
Čokoládový dortík s polevou ke kávě pro chvíli odpočinku.
Vajíčková pomazánka s pažitkou se hodí k namazání na pečivo.
Sušená rajčata jsou po 5-6 hodinách suchá.
Zapečená plněná rajčata podáváme ještě horká.
Tvarohová pomazánka s mrkví a sklenkou mléka.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou při pečení průběžně přeléváme výpekem.
Zelňačka s klobásou a smetanou, paprikou a brambory.
Pikantní vepřové kotlety podáváme s brambory.
Borůvkový krém podáváme jako dezert.
Cibulačka s bramborem který nakrájíme na kostky.
Vajíčková pomazánka s rajčetem

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíte jídlo vajíčková pomazánka s pažitkou a ředkvičkami.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.