Recepty > polévky > valašská čočková polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g čočky, 1 petržel, 1 cibule, 1/4 celeru, 1 mrkev, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce hrubé mouky, bobkový list, ocet, 1 lžíce mléka, 1 vejce, 2 lžíce sádla, sůl
Recept na přípravu:
Čočku a na nudličky nakrájenou zeleninu dáme vařit do studené osolené vody. Přidáme bobkový list. Ze sádla, na kostičky pokrájené cibule a hladké mouky připravíme jíšku, kterou vmícháme do měkké čočky, důkladně promícháme a povaříme. Z vejce, trochy mléka, hrubé mouky a soli připravíme tužší těsto, z takto připraveného těsta malou lžičkou vykrajujeme nočky, které zavaříme v polévce. Nakonec polévku dochutíme česnekem, pepřem a solí.
Dobrou chuť.
Další recepty:
Čočková polévka - čočku vsypeme do nádoby s vodou...
Ryby nakládané na kyselo - očištěné ryby naporcujeme...
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny se kterými ji podáváme.
Kyselo z hub je okyselené octem.
Krémová žampionová polévka - nakrájené žampiony osmažíme na rozehřátém másle...
Zelňačka na kterou použijeme sklenici sterilovaného zelí.
Kuře na zelí kterému necháme nagrilovat kůrku.
Žampionová polévka se zeleninou dle individuálního výběru.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem kterou upečeme v rozehřáté troubě.
Vývar z hovězího žebra a kuřecího korpusu.
Valašská kyselica
Ochutnejte recept valašská čočková polévka.