Recepty > z brambor > valašské brambory
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg vařených brambor, 2 velké cibule, 100g sádla se škvarky, nasekaná pažitka, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Na sádle se škvarky orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme brambory, osolíme, opepříme mletým pepřem a za občasného míchání opečeme. Nakonec vmícháme nadrobno nasekanou pažitku.
Další recepty:
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Sýrové nočky do polévky se hodí do vývarů i do bílých polévek.
Škubánky recept na přípravu.
Bramborové placky chutnají s bramborovou polévkou.
Škubánky z nových brambor dají se udělat?
Pohanková kaše na sladko se strouhaným perníkem.
Halušky se zelím a uzeným masem zaváříme.
Bramborový guláš s houbami sypeme strouhaným sýrem.
Řecké brambory vložíme do předem vyhřáté trouby.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Recept na bramboráky se zelím
Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept valašské brambory.