Recepty

Recepty > polévky > valašské kyselo

Valašské kyselo recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 litr vývaru z kostí a zeleniny, 500 g brambor, 2,5 dl kyselé smetany, 2,5 dl mléka, žloutek, 1 g kmínu, 15 g hladké mouky, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a vaříme je s kmínem v osolené vodě, až jsou téměř měkké. Poté vodu slijeme. Do mléka vsypeme mouku, vlijeme smetanu a žloutek. Mírně rozšleháme a touto směsí zalijeme vařené brambory ponořené ve vývaru z kostí a zeleniny. Valašské kyselo ochutíme pepřem a solí a dovaříme.

Další recepty:
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Čočková polévka se zeleninou kterou dochutíme solí a rozmačkaným česnekem.
Kulajda bez hub s nasekaným koprem.
Čínská pikantní polévka s houbami.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Kyselá houbová omáčka kterou zjemníme kouskem másla.
Krkonošské kyselo se sušenými houbami.
Čínská švestková omáčka správné hustoty.
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Čočková polévka na kyselo zdobená petrželkou.
Houbová polévka se smetanou důkladně povařená.
Omáčka z cibule s vařeným bramborem.
Polévka kyselo z hub

Recepty
Motto

Valašské kyselo přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.