Recepty

Recepty > z brambor > valašské pečeňáky

Valašské pečeňáky

Suroviny potřebné pro přípravu:

Budeme potřebovat: brambory, máslo nebo sádlo nebo tuk na vymyzání plechu, sůl, kmín, česnek

Recept na přípravu:

Syrové oloupané brambory rozkrojíme podélně na poloviny a položíme řeznou plochou na silně vymazaný plech. Osolíme, okmínujeme a pečeme v troubě, až začnou červenat. Pak je hustě posypeme nakrájeným česnekem a už jen krátce zapečeme, až česnek zrůžoví. Valašské pečeňáky se jí horké, křupavé a zapíjíme je podmáslím nebo mlékem.

Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem, koprem a prolisovaným česnekem.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Brambory zapečené se špenátem ochutíme pepřem a rozmačkaným česnekem.
Škubánky z nových brambor dají se udělat?
Zelné závitky plněné mletým masem 15 minut pečeme.
Bramborové placky chutnají s bramborovou polévkou.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Halušky se zelím a uzeným masem zaváříme.
Bramborový guláš s houbami sypeme strouhaným sýrem.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Škubánky recept na přípravu.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Recept česneková omáčka

Recepty
Motto

Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept valašské pečeňáky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.