Recepty > z brambor > valašské pečeňáky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Budeme potřebovat: brambory, máslo nebo sádlo nebo tuk na vymyzání plechu, sůl, kmín, česnek
Recept na přípravu:
Syrové oloupané brambory rozkrojíme podélně na poloviny a položíme řeznou plochou na silně vymazaný plech. Osolíme, okmínujeme a pečeme v troubě, až začnou červenat. Pak je hustě posypeme nakrájeným česnekem a už jen krátce zapečeme, až česnek zrůžoví. Valašské pečeňáky se jí horké, křupavé a zapíjíme je podmáslím nebo mlékem.
Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem, koprem a prolisovaným česnekem.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Brambory zapečené se špenátem ochutíme pepřem a rozmačkaným česnekem.
Škubánky z nových brambor dají se udělat?
Zelné závitky plněné mletým masem 15 minut pečeme.
Bramborové placky chutnají s bramborovou polévkou.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Halušky se zelím a uzeným masem zaváříme.
Bramborový guláš s houbami sypeme strouhaným sýrem.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Škubánky recept na přípravu.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Recept česneková omáčka
Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept valašské pečeňáky.