Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > valašské taštičky

Valašské taštičky

Suroviny potřebné pro přípravu:

Těsto: 600g polohrubé mouky, 4 vejce, 8-10 lžic studené vody, sůl, 2 lžíce oleje
Náplň: 250g ovčího sýra, 150g slaniny (anglická, gazdovská nebo oravská)
Na dokončení: 150g slaniny (anglické, gazdovské nebo oravské), 1 zakysaná smetana, nasekaná petrželka nebo pažitka
hladká mouka na vál

Recept na přípravu:

Vypracujeme těsto, které dáme v mikrotenovém sáčku do lednice na 30 minut odpočinout. Sýr nastrouháme a smícháme s nadrobno nakrájenou slaninou. Poté na pomoučněném vále vyválíme, nakrájíme na čtverečky, dáme náplň, okraje potřeme bílkem a taštičky uzavřeme. Zavařujeme do vroucí osolené vody, vaříme asi 5-6 minut, scedíme. Nadrobno nakrájenou slaninu orestujeme, rozdělíme na talíře s taštičkami, lehce posypeme pažitkou a zdobíme zakysanou smetanou.

Další recepty:
Tvarohové řezy se zakysanou smetanou můžeme ozdobit čokoládou.
Langoše bez kynutí potřeme kečupem.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Banánový dort s karamelem ze salka.
Kakaová buchta pečená na plechu.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Tvarohové knedlíky plněné jahodami podáváme sypané strouhaným tvarohem.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Jogurtové těsto na langoše smažíme z obou stran.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Pařížská šlehačka šlehaná pomalu na co nejnižší výkon.
Langoše recept

Recepty
Motto

Valašské taštičky vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.