Recepty > vánoční cukroví > vanilkové rohlíčky s pravou vanilkou
Potřebné suroviny:
těsto: 120 g mletých vlašských ořechů, 1 špetka soli, 50 g cukru moučka, 400 g hladké mouky, 300 g másla, 50 g mletých mandlí, 2 vanilkové cukry
na obalení: 1/2 vanilkového lusku, 150 g cukru moučka
Postup přípravy:
Mandle a vlašské ořechy umeleme najemno, smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, prosátou moukou a solí. Nakonec do směsi zapracujeme změklé máslo.
Takto připravené těsto zabalíme do potravinové folie a necháme jej odpočinout asi hodinu v chladničce. Po této době z těsta vyválíme asi půl centimetru silný plát a vykrajujeme z něj pomocí formičky rohlíčky. Pokud formičku nemáme, jednoduše rozdělíme těsto na stejně velké hrudky, ze kterých tvarujeme rohlíčky. Vytvarované rohlíčky klademe na pečícím papírem vyložený plech.
Cukroví pečeme v horkovzdušné troubě přibližně 12 minut při teplotě 175 °C.
Po vychladnutí rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru, do kterého jsme přimíchali rozemletý vanilkový lusk.
Další recepty:
Mandlové hříbky nechte oschnout.
Pomazánka z tvarohu s pažitkou a rajčetem.
Křehké vanilkové rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.
Dia linecké cukroví slepíme dia marmeládou.
Celozrnné vanilkové rohlíčky pečte dozlatova.
Medové vánoční perníčky po upečení přendáme na kovovou mřížku.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Čokoládové kostky připravíme ve vodní lázni.
Listové těsto s pudinkem do kterého můžeme vmíchat ovoce.
Poleva na vánoční perníčky kterou je zdobíme.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů uložíme na dva týdny v chladu.
Palačinky z ovesných vloček smažíme na pánvičce.
Vanilkové rohlíčky s mandlemi
Vanilkové rohlíčky s pravou vanilkou přináší recept na tuto pochoutku.