Recepty > vánoční cukroví > vanilkové rohlíčky z pudinku
Potřebné suroviny:
těsto: 70 g ztuženého tuku, 250 g hladké mouky, 3 balíčky vanilkového pudinku v prášku, 125 g cukru moučka, 70 g másla, 2 vejce
tuk na vymazání
na ozdobu: tmavá čokoládová poleva
na potření: rybízová zavařenina
Postup přípravy:
Hladkou mouku smícháme s pudinkem a prosejeme ji do mísy. Přidáme cukr a promícháme. Na kousky nakrájené máslo necháme změknout. Ztužený tuk nastrouháme nahrubo - můžeme klidně do mísy s moukou. Do základu těsta přidáme změklé máslo, vejce a vypracujeme vláčné a ne příliš tuhé těsto.
Z připraveného těsta tvarujeme pomocí masového mlýnku s nástavcem rohlíčky, které pokládáme na máslem vymazaný plech a pečeme zvolna v troubě předehřáté na teplotu 160 °C dorůžova. Upečené rohlíčky necháme vychladnout.
Upečené a vychladlé rohlíčky slepujeme zavařeninou a oba konce namáčíme v čokoládové polevě.
Další recepty:
Dia linecké cukroví slepíme dia marmeládou.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Kokosové pracny před podáváním pocukrujeme.
Čokoládové kostky připravíme ve vodní lázni.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů uložíme na dva týdny v chladu.
Dia kokosky spodní částí namáčíme v dia čokoládě.
Celozrnné vanilkové rohlíčky pečte dozlatova.
Křehké vanilkové rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.
Listové těsto s pudinkem do kterého můžeme vmíchat ovoce.
Mandlové hříbky nechte oschnout.
Medové vánoční perníčky po upečení přendáme na kovovou mřížku.
Poleva na vánoční perníčky kterou je zdobíme.
Vanilkové rohlíčky s mandlemi
Vanilkové rohlíčky z pudinku přináší recept na tuto pochoutku.