Recepty > vánoční cukroví > vanilkové rohlíčky ze světlého těsta
Potřebné suroviny:
25 dkg hladké mouky, 7 dkg cukru moučka, 14 dkg másla, 7 dkg loupaných vlašských ořechů, 1 vaječný žloutek, potravinová folie
Postup přípravy:
Cukr, mouku a strouhané ořechy prosejeme, rozkrájíme máslo a přidáme vaječný žloutek. Vše důkladně propracujeme a zabalíme do potravinové folie. Těsto necháme uležet v lednici. Připravíme si dva plechy a na ně tvarujeme rohlíčky, které poté upečeme v troubě vyhřáté na 160 °C (cca 20 minut, záleží na troubě, zda máme horkovzdušnou, plynovou nebo elektrickou). Ještě teplé vanilkové rohlíčky obalujeme ve směsi vanilkového a moučkového cukru. Dáme do krabice a necháme uležet.
Další recepty:
Kokosové pracny před podáváním pocukrujeme.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Čokoládové kostky připravíme ve vodní lázni.
Kokosky raz dva pečeme 10 minut dozlatova.
Medové vánoční perníčky po upečení přendáme na kovovou mřížku.
Margotky namažeme polevou.
Kokosky plněné marmeládou necháme ztuhnout a uležet.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Dia kokosky spodní částí namáčíme v dia čokoládě.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů uložíme na dva týdny v chladu.
Křehké vanilkové rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.
Těsto na pracny vtlačujeme do formiček.
Mandlové hříbky nechte oschnout.
Vanilkové rohlíčky s mandlemi
Vanilkové rohlíčky ze světlého těsta přináší recept na tuto pochoutku.