Recepty

Recepty > vánoční cukroví > vánoční cukroví nugát

Vánoční cukroví nugát recept

Potřebné suroviny:

500 g mletých mandlí, 450 g moučkového cukru, skořice, citronová kůra, 100 ml šťávy z pomeranče, kulaté lázeňské oplatky

Postup přípravy:

Mandle smícháme s cukrem, skořici s citronovou kůrou, přidáme šťávu z pomeranče a zpracujeme do jemné hmoty. Na oplatky rozetřeme asi 1 cm vysokou vrstvu, uhladíme a přikryjeme další oplatkou. Uhladíme okraje a necháme 15 dní uležet. Dobrou chuť.

Další recepty:
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Tmavá kokosová čokoláda daná vychladit.
Vánoční ovoce necháme zaschnout a uložíme.
Šuhajdy dáme ztuhnout.
Ořechová srdíčka nechte 2 dny odležet.
Vánoční cukroví s medem a ořechy máčíme v čokoládové polevě.
Košíčky s krémem a rozinkami plníme máslovým krémem a ozdobíme.
Pařížské koule z tatranky.
Recept na pampeliškový med z květů pampelišek.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pepčeme dozlatova.
Sezamové kuličky s medem vkládejte do papírových košíčků.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Žloutková kolečka obalíme rozdrcenými ořechy.
Fíkové vánoční cukroví

Recepty
Motto

Tuto pochoutku přináší recept vánoční cukroví nugát.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.