Recepty > vánoční cukroví > vánoční cukroví pařížské rohlíčky
Suroviny které budeme potřebovat pro přípravu tohoto receptu:
Těsto: 140 g moučkového cukru, 70 g hrubé mouky, 140 g vlašských ořechů, špetka mleté skořice, 1 vejce
Krém: 3 vejce, 160 g cukru krupice, 1 kostka másla, r. tresť nebo aroma, lžička instantní kávy
Poleva: čokoláda na vaření, máslo
Postup přípravy:
Cukr smícháme s moukou a mletými ořechy. Přidáme špetku skořice a vejce a vypracujeme tuhé těsto, které vložíme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem vytváříme rohlíčky. Pečeme několik minut v troubě vyhřáté na 180°C.
Připravíme si krém. Vejce s cukrem vyšleháme v páře, přidáme našlehané máslo, kávu a r. aroma. Vše důkladně našleháme.
Připravíme si čokoládou polevu. Čokoládu nalámeme na kousky a přidáme kousek másla. Polevu pomalu zahříváme ve vodní lázni.
Na studené rohlíčky nastříkáme krém, který poté ještě ozdobíme čokoládovou polevou.
Pařížské rohlíčky necháme odstát v chladu, aby ztuhly.
Další recepty:
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Laskonky s ořechy slepujeme krémem.
Anýzky s mandlemi upečeme dozlatova.
Sněhové pusinky s ořechy připravíme pomocí zdobícího sáčku.
Sněhové pusinky z bílků spíše sušíme.
Ruské ořechy slepujeme krémem vyšlehaným z másla a salka.
Čokoládové kostky připravíme ve vodní lázni.
Pařížské koule obalujeme v mletých oříšcích.
Slepované vánoční cukroví s kávovou náplní ozdobíme bílou čokoládou.
Vosí hnízda s kokosem posadíme je na hnědé piškoty.
Křehké vanilkové rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.
Oříškové pusinky tvoříme pomocí lžičky.
Čokoládové hrudky s ořechy sušíme asi 35 minut.
Recept na sněhové pusinky
Vánoční cukroví pařížské rohlíčky přináší na vánoční stoly recept na tuto pochoutku.