Recepty > vánoční cukroví > vánoční františky
Potřebné suroviny:
250 g moučkového cukru, 140 g másla, 4 tabulky čokolády na vaření, 1 lžíce strouhané žemle, trocha mleté skořice, 1 drcený hřebíček, 1 vanilkový cukr, krystalový cukr, mleté oříšky
Postup přípravy:
Máslo utřete s cukrem a změklou čokoládou. Přidejte strouhanku a koření. Vypracované těsto nechte ztuhnout v chladničce. Tvarujte malé homolky, potírejte je bílkem a obalujte v krystalovém cukru (mletých oříšcích). Nechte na plechu sušit.
Další recepty:
Kokosky se sněhem z kokosu a bílků.
Vánoční kokosky ze Salka 7 minut pečeme.
Fíkové řezy nakrájejte na řezy.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Datle s marcipánem vánoční cukroví.
Marcipánové košíčky necháme ztuhnout.
Fíkové pusinky upečeme v troubě.
Čokoládové úly vyklopte na kulatý piškot.
Jemné kokosové vánoční cukroví ozdobíme polevou nebo čokoládou.
Kokosová roláda s marmeládou kterou studenou nakrájíme.
Marcipánové košíčky s bílou kandovanou třešní.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Datle s mandlemi posypeme solí.
Fíkové vánoční cukroví
Tuto pochoutku přináší recept vánoční františky.