Recepty

Recepty > kuře > vánoční husa po švédsku

Vánoční husa po švédsku recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 husa, 750 g jedlých kaštanů, 170 g cukru, lžička másla, 180 ml zeleninového vývaru, 50 g rozinek, 750 g kyselejších jablek, špetka badyánu, 250 g šušených švestek, 175 ml červeného vína, 1 tyčinka skořice, 3 hřebíčky, kousek kůry z pomeranče, 200 g ostružin, 360 ml nakládané dýně, mletý pepř, sůl

Postup přípravy:

Kaštany spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Lžíci cukru zkaramelizujeme, přidáme tuk a vývar, zředíme, přidáme kaštany a rozinky a dusíme 5-10 minut. Jablka nakrájíme na plátky a s badyánem přidáme ke kaštanům. Z husy odstraníme tuk, osolíme, opepříme, naplníme nádivkou a sepneme. Vložíme na pekáč, podlijeme a pečeme asi 3 hodiny. Švestky, červené víno, 2 lžíce cukru, skořici a hřebíček 15 minut dusíme. Zbylý cukr, 180 ml vody a pomerančovou kůru povaříme a přidáme ostružiny a podusíme asi 10 minut. Upečenou husu naporcujeme a na talíři obložíme dušeným ovocem.

Další jídla:
Těstoviny se špenátem a kuřecím masem podáváme ještě teplé.
Těstoviny se špenátem posypeme strouhaným sýrem.
Kuře s olivami prohřejeme a podáváme.
Kuřecí maso v nivové omáčce s nakrájenou petrželkou.
Boloňské špagety jsou světový recept.
Vánoční kapří polévka s osmaženou houskou.
Kuře na medu který smícháme s chilli omáčkou.
Kuřecí špízy se smetanovou omáčkou ke kterým jako přílohu podáváme opékané brambory.
Pečená husa a přílohou dle vlastní chuti.
Špízy z trouby se zeleninovou přílohou.
Kuře s nádivkou má zlatavý povrch.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo vánoční husa po švédsku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.