Recepty > vánoční cukroví > vánoční myslivecké knoflíky
Suroviny které budeme potřebovat pro přípravu tohoto receptu:
Linecké těsto: 250 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 125 g másla (nebo hery), 2 vaječné žloutky, 3 lžíce mléka, na špičku nože prášku do pečiva
Náplň: 200 g prosátých umletých vlašských ořechů, 4 vaječné bílky, 200 g moučkového cukru
vlašské ořechy na ozdobení
Postup přípravy:
Smícháme suroviny a vypracujeme si klasické linecké těsto, které necháme v chladu v lednici odpočinout. Ze 4 bílků ušlehámo sníh a poté postupně přimícháváme mleté ořechy smíchané s moučkovým cukrem.
Z lineckého těsta vykrajujeme malá kolečka, pomocí zdobicího sáčku stříkáme ušlehanou bílkovou hmotu a ozdobíme 1/4 vlašského ořechu. Pečeme v troubě při teplotě 170°C 10-15 minut (podle velikosti knoflíků).
Další recepty:
Čokoládové ořechy necháme ztuhnout.
Linecká kolečka slepujeme marmeládou.
Košíčky s ořechovým krémem který zahustíme ořechy nebo piškoty.
Nepečené kokosové koule obalujeme ve strouhaném kokosu.
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Linecké cukroví slepujeme.
Nepečené arašídové trubičky naplníme čokoládovým nebo bílým krémem.
Sněhové pečivo můžeme zdobit polevou.
Kávové vánoční řezy nechte na vzduchu uschnout.
Myslivecké knoflíky ozdobíme ořechem.
Kokosky plněné čokoládovým krémem dáme ztuhnout.
Dia linecké cukroví slepíme dia marmeládou.
Borůvkový krém podáváme jako dezert.
Linecká kolečka s krémem
Vánoční myslivecké knoflíky přináší na vánoční stoly recept na tuto pochoutku.