Recepty > vánoční cukroví > vánoční nugát
Potřebné suroviny:
500 g mletých mandlí, 450 g moučkového cukru, 100 ml šťávy z pomeranče, citronová kůra, skořice, kulaté lázeňské oplatky
Postup přípravy:
Smíchejte mandle s cukrem, skořici s citronovou kůrou, přidejte šťávu z pomeranče a zpracujte do jemné hmoty. Rozetřete na oplatky asi 1 cm vysokou vrstvu, uhlaďte a přikryjte další oplatkou. Pečlivě uhlaďte okraje a nechte 15 dní uležet.
Další recepty:
Šuhajdy dáme ztuhnout.
Ořechová srdíčka nechte 2 dny odležet.
Vánoční cukroví s medem a ořechy máčíme v čokoládové polevě.
Košíčky s krémem a rozinkami plníme máslovým krémem a ozdobíme.
Pařížské koule z tatranky.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Recept na pampeliškový med z květů pampelišek.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pepčeme dozlatova.
Sezamové kuličky s medem vkládejte do papírových košíčků.
Tmavá kokosová čokoláda daná vychladit.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Vánoční ovoce necháme zaschnout a uložíme.
Žloutková kolečka obalíme rozdrcenými ořechy.
Rybízové řezy
Tuto pochoutku přináší recept vánoční nugát.