Recepty

Recepty > vánoční cukroví > vánoční ovoce

Recept na vánoční ovoce

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

300 g hladké mouky, 110 g cukru moučky, 150 g hery nebo másla, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, citronová kůra, mouka na podsypání při vyvalování, marmeláda, cukrová poleva v prášku, potravinářské barvy

Postup přípravy:

Z mouky, hery, cukrů, vejce a lžičky citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a vložíme odležet do ledničky. Poté z těsta vyválíme na pomoučněném vále 5 mm silný plát. Vykrájené tvary poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180-190 °C. Vychladlé tvary slepíme marmeládou a necháme do druhého dne zatuhnout. Potíráme obarvenou cukrovou polevou, dozdobíme, necháme dobře zaschnout a uložíme.

Další recepty:
Vanilkové rohlíčky s vlašskými ořechy.
Kokosové kuličky ochutí ovocnou šťávou.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Ořechová bábovka s marmeládou kterou pečeme při teplotě 170 °C.
Vosí hnízda z piškotů.
Žloutková kolečka balíme rozdrcenými ořechy.
Pracny, vánoční cukroví potřebují proležet.
Litý koláč s ovocem které použijeme čerstvé nebo kompotované.
Ořechové škebličky obalíme v cukru.
Plněné čokoládové košíčky - smícháme cukr a kakao...
Linecké cukroví s náplní z nutely a marmelády

Recepty
Vánoční ovoce

Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm vánoční ovoce.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.