Recepty > ryby > vánoční rybí polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 kapří hlavy, 2 menší filety, 1 mrkev, 1 petržel, 1 malá cibulka, 1/4 celeru, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, muškátový oříšek, petrželová nať, 2 starší rohlíky
Postup přípravy:
V litru a půl lehce osolené vody uvaříme tři kapří hlavy, na začátku vaření vložíme do vody sáček směsi koření na vývar a necháme jednu hodinu táhnout. Poté scedíme. Tři starší rohlíky si nakrájíme na menší kostičky (krutony), které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme rozpuštěným máslem a lehce osolíme a opepříme. Takto připravený plech vložíme do rozpálené trouby, kde je při nižší teplotě pomalu sušíme do zlatova. Na lžíci rezehřátého másle lehce osmahneme nastrouhanou mrkev, celer, petržel a jemně nasekanou cibulku, zaprášíme lžicí hladké mouky a opět lehce zarestujeme, poté podlijeme rybím vývarem a necháme cca 20 minut zlehka provařit. V průběhu provařování si dáme na malou pánev oříšek másla a vložíme dva osolené a v hladné mouce obalené filety rybího masa, které zprudka osmažíme a nakrájíme na menší kousky, které poté vkládáme před servírováním do středu talíře. Na závěr polévku ozdobíme sekanou petrželovou natí, trochou strouhaného muškátového oříšku a jako přílohu podáváme opečené krutony.
Další recepty:
Kapr na grilu potřeme a grilujeme.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Kuřecí ragú se smetanou.
Vánoční kapří polévka z hlav a vnitřností.
Žraločí steak z filetů.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Pečený losos s vařenými brambory jako přílohou.
Krémová rybí polévka s omeletkami.
Štika na másle osmažená dozlatova.
Rybí polévka z filé dochucená mlékem.
Žampionová polévka se zeleninou a kostičkami rohlíků.
Rybí polévka z tresky
Recept, podle kterého připravíte pokrm vánoční rybí polévka.