Recepty > vánoční cukroví > vánoční skořicové sušenky
Suroviny které budeme potřebovat pro přípravu tohoto receptu:
250 g krupicového cukru, 3 lžičky skořice, 2 vejce, 1 vejce na potření, 2 špetky mletého hřebíčku, 65 g jemně nasekané kandované citrónové kůry, 90 g mletých mandlí, 250 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy:
V mixéru šleháme na nejvyšší rychlost asi 1-1,5 minuty vejce a cukr, poté přidáme skořici, citrónovou kůru, mletý hřebíček, mleté mandle. Polohrubou mouku a prášek do pečiva smícháme a prosejeme. Mouku s práškem přidáváme postupně po lžičkách do těsta, hněteme na střední rychlost. Poté těsto rozválíme na 3 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme sušenky a klademe je na papírem na pečení vyložený plech. Rozšleháme zbylé vejce a potřeme jim naskládané sušenky. Pečeme dozlatova asi 15 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.
Další recepty:
Mandlové trubičky plníme po vychladnutí krémem.
Žloutková kolečka obalíme rozdrcenými ořechy.
Medvědí tlapky obalíme v cukru.
Nepečené arašídové trubičky namáčíme v čokoládě.
Žloutkové košíčky poléváme čokoládou.
Sušenky z ovesných vloček a banánů můžeme dosladit.
Sněhové rohlíčky s krémem a čokoládou.
Perníčky vánoční cukroví zdobíme polevou.
Vánoční cukroví plněné trubičky po zaschnutí plníme krémem.
Žloutkové rohlíčky slepujeme marmeládou.
Ruské ořechy slepujeme krémem vyšlehaným z másla a salka.
Slepované vánoční cukroví s kávovou náplní ozdobíme bílou čokoládou.
Skořicové kuličky nechte ztuhnout a namáčejte v polevě.
Skořicové cukroví
Vánoční skořicové sušenky přináší na vánoční stoly recept na tuto pochoutku.