Recepty

Recepty > vánoční cukroví > vánoční zázvorníky

Vánoční zázvorníky

Suroviny které budeme potřebovat pro přípravu tohoto receptu:

250 g hladké mouky, 1 lžíce zázvoru, 2 celá vejce, 2 vaječné žloutky, 250 g moučkového cukru

Postup přípravy:

Celá vejce, vaječné žloutky a moučkový cukr šleháme ve vodní lázni tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Poté ji odstavíme a šleháme do vychladnutí. Do hmoty přidáváme po částech hladkou mouku s mletým zázvorem a důkladně promícháme. Takto připravené těsto zlehka rozválíme na tenký plát, formičkou vykrajujeme zázvorníky, které pokládáme na vymazaný plech a necháme přes noc uležet v chladu. Druhý den upečeme do růžova zázvorníky v mírně vyhřáté troubě.

Další recepty:
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Zázvorníky během pečení vyběhnou do výšky.
Čokoládové ořechy necháme zchladnout a vyklápíme.
Nepečené kokosové koule obalujeme ve strouhaném kokosu.
Pomerančové košíčky s pařížským krémem ozdobíme kousky pomerančové kůry.
Kávové kuličky potírejte polevou.
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Nepečené tatrankové koule obalujeme ve strouhaném kokosu.
Kávové vánoční řezy nechte na vzduchu uschnout.
Tatrankové košíčky můžeme ozdobit ovocem.
Kokosky plněné čokoládovým krémem dáme ztuhnout.
Nepečené arašídové trubičky naplníme čokoládovým nebo bílým krémem.
Křehké linecké těsto necháme v chladu odležet.
Nepečené čokoládové koule

Recepty
Motto

Vánoční zázvorníky přináší na vánoční stoly recept na tuto pochoutku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.