Recepty

Recepty > vánoční cukroví > vánoční zázvorové sušenky zázvorky

Vánoční zázvorové sušenky zázvorky recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

560 g hladké mouky, 500 g moučkového cukru, 4 vejce, 1 balíček prášku do pečiva, 2 lžičky čerstvého nastrouhaného zázvoru, 1 lžíce citrónové šťávy

Postup přípravy:

Všechny suroviny promícháme a důkladně propracujeme na těsto, ze kterého vyválíme plát o síle cca 3 mm. Z těsta vykrajujeme různé tvary. Původně se zázvorky vykrajovaly formičkami tvarově podobnými mořským koníkům. Vykrojené zázvorky poklademe na plech potažený pečícím papírem nebo alobalem a uložíme na noc do chladnější místnosti.

Druhý den vložíme plech se zázvorkami do trouby vyhřáté na teplotu 220 °C, ve které je pečeme dozlatova. Hotové zázvorky poznáme podle lehce narůžovělých okrajů.

Zázvorky necháme vychladnout a uložíme na chladném místě. Zdobíme je zhruba týden až dva před Štědrým dnem.

Další recepty:
Linecké cukroví slepujeme marmeládou.
Kakaová buchta pečená dozlatova.
Rohlíčky s krémem ozdobíme čokoládovou polevou.
Zázvorky polijeme čokoládovou polevou.
Fíkové pusinky s oříškem.
Sněhové pusinky krátce pečeme a poté sušíme.
Kokosky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Rychlé zázvorky nesmí být moc upečené, jen zespodu nafouklé.
Fíkové vánoční cukroví máčíme v polevě.
Kokosky na lineckém ponoříme do horké čokolády.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme asi 7 minut dozlatova.
Recept na andělské oči pečené o Vánocích.
Křehké kokosky upečeme do růžova.
Celozrnné zázvorky

Recepty
Vánoční zázvorky

Tuto vánoční pochoutku přináší recept na vánoční zázvorové sušenky zázvorky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.