Recepty > omáčky > vařená majonéza
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 vaječné žloutky, 100 ml slunečnicového oleje (může být i jiný), 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř, cukr, trocha láku z nakládaných okurek nebo citronová šťáva dle chuti
Jak připravit tento recept:
Všechny suroviny smícháme. Vložíme do vodní lázně (vodní lázeň je důležitá, jinak vzniknou míchaná vejce) a mícháme do zhoustnutí. Nakonec vychladíme. Vařená majonéza je výborná do bramborového salátu.
Další recepty:
Noky do polévky bez vajec vaříme 8-10 minut.
Domácí cibulačka s kostičkami usmaženého chleba.
Rychlá smetanová omáčka se šunkou která je slaná.
Jogurtová majonéza šlehaná do zhoustnutí.
Domácí tatarka jako příloha k jídlům.
Rychlá rajská omáčka s masovými kuličkami jako přílohou.
Jogurtová marináda na řízky které obalíme ve strouhance.
Třená majonéza z olivového oleje kterou podáváme vychlazenou.
Majonéza za 5 vteřin vymixovaná tyčovým mixerem.
Hrnec na vaření rýže jí dá skvělou chuť.
Koláč s tvarohem pečeme 40 minut.
Kuřecí salát s majonézou necháme vychladnout a podáváme s pečivem.
Kuřecí stehna vařená v páře přelijeme šťávou.
Domácí majonéza
Dozvíte se zde, jak se připravuje vařená majonéza a recept na přípravu.